Niedziela 18 listopada 2018 Dziś imieniny obchodzą: Grzegorz, Salomea

Akcja zbiórka

Uwaga : prosimy o uważne sprawdzanie osób odpowiedzialnych za zbiórki w Państwa regionie.

W bieżącym roku kontynuujemy działalność pod nazwą Akcja „Zbiórka”, dla Ośrodka Edukacji Partner w ramach pozwolenia Partner 2014.  Akcja jest adresowana do wszystkich chętnych, którzy zechcą nam pomóc w jej realizacji. Otóż przez zbiórkę odzieży używanej, makulatury, artykułów które czasem zawalają nam szafy, składziki, piwnice, czy strychy możemy pomóc tym, którzy są w trudnej sytuacji materialnej. Pod opieką naszego Ośrodka Wsparcia Integracji  mamy ponad 1000 dzieci i młodzieży niepełnosprawnej uczęszczającej do placówek szkolnictwa specjalnego wspieranych przez nas od wielu lat. Znamy potrzeby naszych podopiecznych i wiemy że wielu z nich wywodzi się z rodzin trudnych. To eufemizm lecz oddający najwierniej sytuację. Nie zawsze oznacza to rodzinę patologiczną. Czasem problem opieki nad dzieckiem niepełnosprawnym sprawia że ludzie ci nie radzą sobie życiowo i społecznie zwłaszcza w dobie słabej wydolności niektórych instytucji Państwa. Nie mamy zamiaru ich wyręczać niemniej jednak nie chcemy i nie możemy być obojętni. Razem możemy to zmienić.

Poprzez naszych koordynatorów możecie Państwo nam pomóc w tym zadaniu.

Za zbiórkę na terenie województwa:

śląskie: powiaty grodzkie miasta (gminy miejskie): Bielsko-Biała, Bytom, Chorzów, Częstochowa, Dąbrowa Górnicza, Gliwice, Jastrzębie-Zdrój, Jaworzno, Katowice, Mysłowice, Piekary Śląskie, Ruda Śląska, Rybnik, Siemianowice Śląskie, Sosnowiec, Świętochłowice, Tychy, Zabrze i Żory, powiaty: będziński, bielski,  bieruńsko-lędziński, cieszyński, gliwicki, kłobucki , lubliniecki, mikołowski, myszkowski, pszczyński, raciborski, rybnicki, tarnogórski, wodzisławski, zawierciański, żywiecki.

małopolskie : powiaty:. powiat bocheński, chrzanowski, krakowski, myślenicki, olkuski, oświęcimski, wadowicki, wielicki.

Koordynator – Pan Jan Tota dostępny pod numerem telefonu: +48 602 294 148

lubelskie : powiaty bialski, biłgorajski, chełmski, hrubieszowski, janowski, krasnostawski, kraśnicki, lubartowski, lubelski, Łęczyński, łukowski, opolski, parczewski, puławski, radzyński, rycki, świdnicki, tomaszowski, włodawski, zamojski.

Koordynator – Pan Paweł Martyniak dostępny pod numerem telefonu: +48 784 209 941

podkarpackiepowiaty bieszczadzki, brzozowski, dębicki, jarosławski, jasielski,  kolbuszowski,  krośnieński, leski, leżajski, lubaczowski, łańcucki, mielecki, niżański, przemyski, przeworski, ropczycko-sędziszowski, rzeszowski, sanocki,  stalowowolski, strzyżowski, tarnobrzeski.

małopolskie : powiaty : brzeski, dąbrowski, gorlicki, limanowski, nowosądecki, nowotarski ,  suski, tarnowski , tatrzański.

Koordynator – Pan Jerzy Sołek dostępny pod numerem telefonu: +48 729 125 471

mazowieckie: miasto stołeczne Warszawa

Koordynator – Pan Piotr Szyller dostępny pod numerem telefonu : + 48 501 038 050

mazowieckie: powiaty przysuski, szydłowiecki, radomski, zwoleński, lipski.

kujawsko – pomorskie: miasta na prawach powiatu : Bydgoszcz, Toruń, Włocławek, Grudziądz, Inowrocław

powiaty: aleksandrowski, brodnicki, bydgoski, chełmiński, golubsko-dobrzyński, grudziądzki, inowrocławski, lipnowski, mogileński, nakielski, radziejowski, rypiński, sępoleński, świdnicki, toruński, tucholski, wąbrzeski, włocławski, żniński.

Koordynator – Pan Patryk Romejko dostępny pod numerem telefonu +48 609 260 609.

opolskie: powiat grodzki miasto (gmina miejska): Opole, powiaty :  nyski,  opolski, kluczborski, oleski, krapkowicki, kędzierzyński.

Koordynator – Pan Adam Cieślik dostępny pod numerem telefonu : +48 504 304 706

zachodniopomorskie : miasta na prawach powiatu: Koszalin, Szczecin i Świnoujście

powiaty: białogardzki, choszczeński, drawski, goleniowski, gryficki, gryfiński, kamieński, kołobrzeski, koszaliński, łobeski, myśliborski, policki, pyrzycki, sławieński, stargardzki, szczecinecki, świdwiński, wałecki.

Koordynator –Pan Krzysztof Lejawa dostępny pod numerem telefonu : +48 506 952 949

Nasze pojazdy opatrzone są logiem Fundacji, pracownicy mają stosowne dokumenty.