Niedziela 18 listopada 2018 Dziś imieniny obchodzą: Grzegorz, Salomea

Podaruj 1 %

Zarząd Fundacji Pomocy „Nowy Świat” z siedzibą w Katowicach zwraca się z uprzejmą prośbą o przekazanie 1% należnego podatku dochodowego za rok 2015.

Jesteśmy Organizacją Pożytku Publicznego wpisaną do KRS pod numerem 0000227340.

Prosimy o wskazanie naszej organizacji podczas rozliczania podatku dochodowego . Wpłatę na Numer Rachunku Bankowego przekazuje za Państwa właściwy Urząd Skarbowy.

Dzięki okazanemu wsparciu w ubiegłym roku byliśmy w stanie sfinansować realizację programu rehabilitacyjno – rewalidacyjnego dla wychowanków placówek wspieranych Śląska i Zagłębia, finansowaliśmy proces rehabilitacji i rewalidacji osób niepełnosprawnych: leczenie Małgorzaty Krochmal, Roberta Pawlika, Tadeusza Pawłowskiego,  leczenie i rehabilitację Michała Całczyńskiego, Beaty Gaczyńskiej, Thomasa Svarca, Barbary Latacz, Łukasza Falisa, Magdy i Piotra Falis oraz dla uczniów Zespołu Szkół nr 11 w Katowicach i  Zespółu Szkół Specjalnych w Siemianowicach. Wsparliśmy placówki m.in: Zespół Szkół Specjalnych nr 4 w Sosnowcu, , Instytut Twórczej Integracji, Sosnowiecką Spółdzielnię Socjalną, Specjalistyczny Ośrodek Diagnozy i Rehabilitacji dla Dzieci i Młodzieży z Wadą Słuchu, Ośrodek Edukacji Partner .

Środki zostaną wykorzystane na pomoc w realizacji procesu rehabilitacji i rewalidacji dzieci i młodzieży upośledzonej umysłowo z placówek publicznych i niepublicznych oświatowych na terenie Śląska, oraz osobom indywidualnym objętych programami pomocy.

Liczymy na przychylne potraktowanie naszej prośby.

PREZES FUNDACJI

Piotr Bork